Verbond informeert online over rechtsbijstand

0

Het Verbond van Verzekeraars heeft een speciale webpagina gepubliceerd over rechtsbijstand. De pagina bevat niet alleen informatie over de soorten rechtsbijstandverzekeraars en de verzekering zelf, maar ook over de herziening van het stelsel van gesubsidieerde rechtsbijstand.

Eerder dit jaar heeft het Verbond van Verzekeraars – onder andere naar aanleiding van uitzendingen van de consumentenprogramma’s Radar en Kassa – de rechtsbijstandverzekeraars gevraagd om nog eens kritisch naar hun klantcommunicatie te kijken. En dan met name de communicatie over uitbesteding en de vrije keuze van een rechtshulpverlener.

Audit

Daarnaast kondigde de Stichting Toetsing Verzekeraars aan dit najaar een audit uit te voeren op rechtsbijstandverzekeraars, met specifieke aandacht voor de voorlichting aan klanten. De resultaten van deze audit worden in december verwacht.

Animatievideo

De brancheorganisatie heeft ook de eigen communicatie tegen het licht gehouden. Dat heeft tot een webpagina op verzekeraars.nl geleid, die specifiek over rechtsbijstand gaat. Daarnaast ontwikkelt het Verbond op dit moment een animatievideo, waarin op eenvoudige wijze de voorwaarden voor uitbesteding en het recht op een zelfgekozen rechtshulpverlener worden uitgelegd.

Marieke Beugel, beleidsadviseur rechtsbijstand bij het Verbond: “Die video gaan wij, zodra die af is, delen met al onze leden die een rechtsbijstandverzekering aanbieden. Met natuurlijk het verzoek of zij die ook willen gebruiken in hun voorlichting.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.