Verbond gaat onderzoek doen naar relatie rijgedrag en verzekeren

0

PolisVoorMij ontwikkelde in samenwerking met Dangerous Decisions uit Alaska een app waarmee bestuurders kunnen aantonen dat zij geen aso zijn in het verkeer maar juist netjes rijden.

Delta Lloyd presenteerde ook gedachten om op de markt te komen en het Verbond van Verzekeraars gaat onderzoek doen naar de relatie tussen rijgedrag en verzekeren. Ook andere verzekeraars oriënteren zich op de mogelijkheden. De gedachte is dat het eerlijker is en dat bestuurders uiteindelijk bewuster gaan rijden. De app is als een glas water op het dashboard. Het registreert bewegingen van de auto. Te hard remmen, te hard optrekken en te scherp door de bochten zijn indicatoren van minder veilig rijgedrag. Echter ook harder rijden dan 120 km per uur en bellen of internetten tijdens het rijden wordt geregistreerd. De locatie blijft alleen bekend voor de gebruiker. Na elke rit krijgt de gebruiker al een terugkoppeling hoe goed de rit was. Op de website challenge4Drivers.com kan de gebruiker zich vervolgens meten met anderen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.