Verbond van Verzekeraars en IFFC samen in actie tegen verzekeringsfraude

0

Het Institute for Financial Crime (IFFC) en het Verbond gaan elkaar versterken in de aanpak en preventie van financieel-economische criminaliteit. Het Verbond gaat daartoe deelnemen aan de IFFC-kamer Verzekeringsfraude.

De organisaties hebben gezamenlijk doelen geformuleerd op de volgende thema’s:

  • Meer en betere inzichten in (de gevolgen van) financieel-economische criminaliteit.
  • Komen tot meer en nieuwe handelingsperspectieven, zoals de ontwikkeling van gedragsinterventies en het delen van inzichten ten behoeve van de kwaliteit van opleiding en onderwijs voor fraudeonderzoekers.

Fraudebeheersing

Het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit (CBV) is een onderdeel van het Verbond. Het werkte al eerder samen met het IFFC. In 2017 organiseerden zij samen een Innovatieseminar over fraudebeheersing in een veranderende wereld. Aanleiding daarvoor waren de uitkomsten van een survey, over wat verzekeringsmaatschappijen aan fraudebeheersing doen en in de toekomst zouden moeten doen om in te spelen op veranderingen met impact op frauderisico’s bij verzekeringsmaatschappijen.

Voorkomen

Het Verbond gaat met zijn expertise over verzekerings(criminaliteit)onderwerpen deelnemen aan de IFFC-kamer Verzekeringsfraude. Het doel van de kamer is om branches in de verzekeringswereld te verbinden en stakeholders te informeren en inspireren. Zodat de kwetsbaarheid voor misbruik vermindert en onnodige worden voorkomen.

De IFFC-kamer Verzekeringsfraude bereidt momenteel twee onderzoeken voor over gedragsverandering van potentiële gelegenheidsfraudeurs door gedragsinterventies. De financiële schade veroorzaakt door gelegenheidsfraudeurs is namelijk aanzienlijk.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.