Verandering van surseance van betaling

0

De Nederlandse faillissementswetgeving moet nodig op de schop, vinden MKB-Nederland en VNO-NCW. Bedrijven zouden makkelijker een doorstart moeten kunnen maken. De ondernemingsorganisaties zeggen dat de surseance van betaling nu vaak neer komt op een doodvonnis.

“Faillissementen zijn niet altijd te vermijden en kunnen het kaf van het koren scheiden, maar een onnodig faillissement leidt tot kapitaalvernietiging”, aldus MKB-Nederland en VNO-NCW. In het Nederlandse systeem kan een onwillige schuldeiser een herstructureringsplan van een bedrijf in problemen dwarsbomen. In het buitenland kan de rechter de onwillige schuldeiser dwingen akkoord te gaan als driekwart van de overige schuldeisers instemt met het plan.

MKB-Nederland en VNO-NCW stellen dat in Nederland ook een dergelijk systeem kan worden ingevoerd. Als een meerderheid van de schuldeisers voor een akkoord is, en de rechter heeft getoetst of de schuldeisers daarmee beter af zijn dan met een faillissement, moet een dwangakkoord mogelijk zijn.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.