Venn vult adviesgesprek aan met video

0

Om huizenbezitters beter te helpen begrijpen wat voor soort hypotheek ze afsluiten, stuurt Venn Hypotheken klanten voortaan als aanvulling op het financieringsvoorstel een gepersonaliseerde video mee.

Met de visie wil Venn het hypotheek verhaal simpel houden en afrekenen met de “stapels papier die niemand leest”. Venn marketingmanager Ilse Verweij: “In een tijd waarin we informatie snel en moeiteloos tot ons willen nemen, past het niet om te focussen op die stapels papier die niemand leest. Vaak met ingewikkelde teksten en cijfers waar een leek nauwelijks een touw aan kan vastknopen. We hebben gezocht naar een manier van communiceren die goed aansluit bij wat klanten willen en wat ze gewend zijn in hun dagelijks leven.”

Aanvulling op adviesgesprek

De persoonlijke video is een aanvulling op het adviesgesprek met de adviseur, afgestemd op de situatie van de klant, legt Verweij uit. “Klanten krijgen uitleg over de opbouw van de eigen hypotheek, de rente en de mogelijkheden van rentekorting. Met deze aanvulling op het hypotheekgesprek, weet je in enkele minuten weer precies wat je met je hypotheekadviseur hebt afgesproken. De video is daarom ook zeker niet alleen een feestje van ons, maar viert vooral het goede advies. Met de adviseur als eregast.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.