Venn stapt in hypotheekmarkt

0

De Nederlandse hypotheekmarkt heeft er met Venn Hypotheken een nieuwe geldverstrekker bij. De hypotheken zijn alleen via onafhankelijke adviseurs af te sluiten.

Venn, een van oorsprong Britse investeringsmaatschappij. richt zich voorlopig op financieringen zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De Britten financieren 85 tot 106% van de woningwaarde. Zo kunnen flexwerkers en zzp’ers maximaal tot 102% van de woningwaarde lenen. Financieringen tot 106% zijn mogelijk als de woning energiezuinig wordt. Er zijn drie hypotheekvormen, annuïteiten, lineair en aflossingsvrij, en rentevastperioden van 1 tot en met 20 jaar.

De komst van Venn Hypotheken hing al een tijdje in de lucht. Vorig jaar zomer kondigden de Britten aan jaarlijks 2 miljard euro in de Nederlandse hypotheekmarkt te steken. Dat zou goed zijn voor een marktaandeel van zo’n 3,5%. Het bedrijf financiert de hypotheken met geld van particuliere beleggers. De nieuwe geldverstrekker past daardoor in het rijtje van nieuwelingen op de Nederlandse markt die los van de banken hypotheken verkopen, zoals Munt, Tellius en Attens.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.