Venn Sleep Out op donderdag 30 november

0

Eén nacht buiten voor hen die altijd buiten slapen; een Sleep Out in solidariteit met onze naasten die dakloos zijn. Dit is waarvoor Monique van Dongen en Pascale Prins van Venn Hypotheken zich, samen met een team van collega’s, branchegenoten en vrienden, gaan inzetten op donderdagavond 30 november.

Wij kiezen voor een nacht vrijwillig in de kou. Dak- en thuislozen hebben die keuze vaak niet.

Auteurs: Monique van Dongen en Pascale Prins van Venn Hypotheken

“Wat ga je doen?”, “Een hele nacht buiten blijven?”, “Waarom zou je dat doen, vooral in deze kou?”, vragen die de afgelopen weken regelmatig gesteld zijn aan ons. We vertellen het jullie graag!

Wij gaan deze week in de nacht van donderdag op vrijdag 8 uur buiten in de kou doorbrengen op de parkeerplaats van ons kantoor in Breda, om samen het bewustzijn te vergroten rondom dakloosheid. De aftrap van de Sleep Out is donderdagavond om 20:00 uur. Wij zorgen dan dat alle bezoekers die ons steunen, zoals onze collega’s, vrienden en branchegenoten, een overheerlijk warm ‘Bakkie Venn’ krijgen. Eén nacht in de buitenlucht onder de sterren. Om een beetje beter te snappen hoe het is voor hen die altijd buiten slapen én om geld in te zamelen voor Stichting Sheltersuit.

Na een succesvolle – zelf georganiseerde – Sleep Out vorig jaar sluiten we dit jaar met trots aan bij de landelijke campagne van Stichting Sheltersuit waarbij we gezamenlijk een statement maken!

Dit jaar een landelijke Sleep Out

Vorig jaar december hebben we zelf een Sleep Out georganiseerd. We hebben toen een prachtig bedrag aan sponsorgeld opgehaald. Het mooie is dat wij persoonlijk de gedoneerde Sheltersuits mochten overhandigen aan Stichting de Herberg in Breda. Zij staan in contact met de kwetsbare mensen die op straat leven en de grip op zichzelf en het leven zijn kwijtgeraakt.

De gesprekken die we daar hebben gehad met de betrokken mensen, zowel medewerkers als daklozen, zijn schrijnend maar ook prachtig. De dankbaarheid voor aandacht, de geweldige Sheltersuits en de warmte die wordt gedeeld raakten ons echt.

Normaliter zijn we geen fan van het herhalen van acties. We verzinnen liever iets nieuws. Tot een paar weken geleden. Toen kwam het bericht naar buiten van de landelijke Sleep Out op 30 November. We keken elkaar aan en zeiden: ‘we gaan het weer doen he?’ Ja, we gaan weer meedoen! Dus sluiten we met trots aan bij de landelijke campagne! Op 8 locaties slapen meer dan 250 slaaphelden onder de sterren. We zullen live verbinding hebben met elkaar, samen delen we warmte!

Verhalen en ervaringen delen

Ja, het zal zeker ontzettend koud zijn maar het belooft ook een indrukwekkende avond/nacht te worden. Dat weten we inmiddels uit ervaring. Stichting de Herberg is er dit jaar ook bij om onze actie die bewustzijn creëert te supporten. Rondom een kampvuur delen we mooie gesprekken met elkaar, wisselen we ervaringen uit en leren we van het leven op de straat. We delen samen het verhaal rondom dakloosheid.

Wij zijn #betrokken bij de mensen en de wereld om ons heen. Met onze hypotheken zorgen we dat onze klanten een thuis kunnen creëren, maar we zijn er ook voor hen die helaas geen warm thuis hebben. Venn Hypotheken ondersteunt al geruime tijd Stichting Sheltersuit. Zij bieden warme bescherming (warme jas met slaapzak) voor dak- en thuislozen. Wij geloven dat ieder mensenleven telt en iedereen recht heeft op deze kleine warme schuilplaats als ze die nodig hebben.

Wil jij ook doneren? Klik dan hier om naar de donatiepagina te gaan. Iedere bijdrage is meer dan welkom!

 

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.