Venn Hypotheken introduceert Gemakkelijk Groen

0

Venn Hypotheken introduceert daarom de duurzaamheidspropositie: Gemakkelijk Groen. Pascale Prins, Manager Distributie: “Iedereen wil graag zijn steentje bijdragen aan het vergroenen van onze wereld. En ook heel actueel; klanten zijn op zoek naar mogelijkheden om hun energielasten te verlagen. We zijn het er allemaal over eens: het hypotheekgesprek is hét moment om energiebesparende maatregelen te bespreken. Toch blijkt in de praktijk dat dit makkelijker is gezegd dan gedaan.”

Prins: “Onze belangrijkste doelstelling van Gemakkelijk Groen is dat deze begrijpelijk en gemakkelijk moet zijn. We willen de adviseur en de klant graag helpen én ontzorgen. De klant kan met een budget van maximaal 9.000 euro eenvoudig een aantal ‘quick wins’ realiseren, waardoor hij direct voordeel in zijn energielasten ervaart. Wat we terugkregen uit de markt, is dat klanten vaak nog niet weten wat ze willen verduurzamen, waar ze moeten beginnen, en wat de kosten zijn. Een adviseur kan in zo’n situatie richting geven, maar voelt zich vaak niet comfortabel in de rol van duurzaamheidsspecialist. Het enige wat de adviseur bij ons hoeft te doen is het Gemakkelijk Groen leningdeel toe te voegen aan de totale financiering, met goede voorwaarden en tegen een vaste rente.”

Energiespecialist

Klant en adviseur hoeven zich volgens Prins niet te verdiepen in de verschillende soorten energiebesparende maatregelen en exacte kosten en kunnen zich focussen op het regelen van de financiering. “Wij zorgen voor de rest. Een energiespecialist bekijkt samen met de klant wat het beste is voor zijn situatie en kan hem professioneel helpen en ontzorgen. Een ander voordeel is dat een Gemakkelijk Groen leningdeel niet meetelt in de tariefklasse bepaling. Hiermee wordt voorkomen dat klanten, door extra geld te lenen voor verduurzaming, over de gehele hypotheek meer rente moeten betalen.”

Van advies tot installatie

Via de website van Venn Hypotheken kunnen klanten met een Gemakkelijk Groen leningdeel direct zelf een afspraak maken voor verduurzamingsadvies aan huis. De hypotheekverstrekker werkt hiervoor samen met De Energiebespaarders, specialist in het verduurzamen van woningen. Prins: “Na het adviesgesprek ontvangt de klant een uitgebreid rapport waarmee hij direct inzicht krijgt in de beste maatregelen, kosten en verwachte terugverdientijd. Gaat hij akkoord met het voorstel, dan nemen installateurs van De Energiebespaarders alles volledig uit handen. Als alle energiebesparende maatregelen zijn uitgevoerd, wordt er direct contact met de klant opgenomen om een nieuw energielabel vast te leggen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.