Veilig rijgedrag belonen werkt

0

Het belonen van veilig rijgedrag, zoals de ANWB vanmorgen aankondigde te gaan doen, is zeker niet nieuw. Fairzekering heeft bijvoorbeeld al twee jaar lang ervaring opgedaan met het belonen van veilig rijgedrag. De cijfers die het bedrijf laat zien, bewijzen het succes hiervan.

In de afgelopen twee jaar (inclusief pilot) werden meer dan 30 miljoen kilometers door klanten met een Fairzekering geregistreerd. 75% van de verzekerden heeft momenteel een veilige rij score en gemiddeld ontvangen de zij daarvoor maandelijks 27% van hun premie terug, zegt Hans Gerritsen, directievoorzitter Fairverzekering. De maximale premiekorting die gehaald kan worden op de Fairzekering is overigens 35%.

Fairzekering bemiddelt in deze verzekering via het volmachtbedrijf van Risk Assuradeuren, die het risico bij Nationale Nederlanden heeft ondergebracht.

Jongere en oudere bestuurders

Jongere en oudere bestuurders zijn duidelijk oververtegenwoordigd in de verzekeringsportefeuille van Fairverzekering. Opvallend is ook dat verzekerden zelf hun data kunnen wissen, maar dat dit in de praktijk nauwelijks wordt gedaan.

De Fairzekering in de praktijk

Bij het afsluiten van Fairzekering ontvangen automobilisten een ‘Chipin-stekker’. Deze stekker meet bijvoorbeeld hoe vaak de maximum snelheid word overschreden, hoe vaak er te hard wordt opgetrokken en hoe vaak te hard geremd. De combinatie van deze factoren geeft de automobilist een rijvaardigheidsscore van 1 tot 100. Bij een score van 70 of hoger ontvangt de rijder 35% premie terug. Een score tussen 55 en 70 geeft recht op een premiekorting van 10%.

Het digitale dashboard of de App waarin de klant het resultaat van zijn rijprestaties kan volgen, geeft tevens inzicht in de voertuigstatus.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.