VEH verwacht forse stijging WOZ-waarde

0

Uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis naar de ontwikkeling van de gemeentelijke woonlasten blijkt dat de gemiddelde WOZ-waarde van koopwoningen met bijna 6 % stijgt. In de grote steden wordt zelfs een stijging van de WOZ-waarde van ruim boven de 10% verwacht.

De komende weken ontvangen huiseigenaren de WOZ-beschikking voor 2019. Voor de WOZ-waarde van de woning wordt gekeken naar de waarde van een woning op 1 januari 2018 (de peildatum). Tegen de vastgestelde WOZ-waarde door de gemeente kan de woningeigenaar bezwaar maken.

VEH bekeek voor het onderzoek de ontwikkeling van de gemeentelijke woonlasten in 110 gemeenten. “Vooral in grote steden als Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Amersfoort en Nijmegen wordt een stijging van de WOZ-waarde van ruim boven de 10 % verwacht. In Rotterdam wordt zelfs een stijging van 16 % verwacht.”

Vergelijkbare woningen

Vereniging Eigen Huis raadt huiseigenaren aan om de ontvangen WOZ-beschikking te controleren. Dit kan bijvoorbeeld door te kijken naar de WOZ-waardes van vergelijkbare woningen in de buurt via het WOZ Waardeloket.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.