VEH: ‘Veel meldingen oneerlijke biedingspraktijken’

0

Het meldpunt oneerlijke biedingspraktijken voorziet duidelijk in een behoefte, zegt initiatiefnemer Vereniging Eigen Huis. Alleen al in de eerste week na opening ontving VEH honderden meldingen van kopers en verkopers die zich benadeeld voelen door makelaars.

Wike Wilbrink (foto), belangenbehartiger woningmarkt bij Eigen Huis: “De vereniging ontvangt al jaren verontrustende signalen uit heel het land over oneerlijke praktijken bij een aan- en verkoop van woningen. Zo lijkt het erop dat veel kopers buitenspel worden gezet als zij zonder aankoopmakelaar op een woning bieden of vragen om een voorbehoud van financiering of keuring. Ook maken makelaars soms onderlinge afspraken over de verkoop van woningen en uitsluitend biedingen doorgeven van klanten van bevriende makelaars.”

Probleem inzichtelijk maken

“Het is heel lastig handjeklap door makelaars tijdens het koop- en verkoopproces te bewijzen”, zegt Wilbrink “Maar met het meldpunt willen we wel meer inzichtelijk maken hoe groot het probleem nu is. Het meldpunt oneerlijke biedingspraktijken staat nog steeds open. Iedereen die zijn ervaringen over oneerlijke behandeling bij het kopen of verkopen van een woning kwijt wil, kan dat hier vertrouwelijk doen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.