VEH-scan verwijst probleemgevallen naar adviseur

0

Sinds de introductie op 1 oktober hebben al 63.000 huiseigenaren met een aflossingsvrije hypotheek gebruik gemaakt van de VEH-hypotheekscan. De website scanuwaflossingsvrijehypotheek.nl laat na invoer van een aantal gegevens zien of de woning ook in de toekomst betaalbaar blijft.

De website en rekenhulp zijn anoniem te gebruiken en de resultaten zijn aan het einde van de check in de vorm van een overzichtelijk rapport te downloaden. VEH: “De uitkomst kan een grote groep huiseigenaren geruststellen. Anderen krijgen het advies om naar hun hypotheekadviseur te gaan en te bespreken welke maatregelen ze nu kunnen nemen zodat problemen over een aantal jaren kunnen worden voorkomen.”

10% loopt risico

Volgens VEH loopt ongeveer 10% van de twee miljoen mensen met een hypotheek waarop niet wordt afgelost het risico bij verlenging – na 30 jaar – niet door de leentoets bij de bank te komen. 90% zou de rentelasten ook na pensionering nog goed kunnen betalen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.