VEH positief over invoeren maximumprijs energielabel

0

Vereniging Eigen Huis staat positief tegenover het invoeren van een maximumtarief voor het energielabel. Een motie van Kamerleden Daniel Koerhuis (VVD) en Sandra Beckerman (SP) waarin demissionair minister Ollongren wordt gevraagd dit te regelen, is door een meerderheid van de Tweede Kamer aangenomen.

De Kamer stelt dat de huidige prijs voor het label veel hoger is dan de 190 euro die demissionair minister Ollongren eerder beloofde en verzoekt de minister nu concreet om een maximumprijs voor het energielabel te hanteren tot 1 januari 2022. Dan moet het tekort aan gekwalificeerde energie-adviseurs zijn opgelost en is het naar verwachting ook mogelijk om het energielabel digitaal aan te vragen.

Minister nu aan zet

Nu een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat er een maximumtarief komt voor het energielabel, hoopt VEH dat de minister hiermee ook echt aan de slag gaat. “Helaas heeft de minister tot op heden teleurstellend weinig acties ondernomen om het energielabel betaalbaar te houden voor huiseigenaren”, aldus Maud Weide, beleidsadviseur bij Vereniging Eigen Huis. “Wij zijn dan ook blij dat de Tweede Kamer dit nu wel lijkt te doen. Er moet snel een kwalitatief, betaalbaar en betrouwbaar label komen.”

Eind maart protesteerde Vereniging Eigen Huis al bij demissionair minister Ollongren tegen de te hoge prijzen van het energielabel. Uit een steekproef van de vereniging bleek toen dat een energielabel voor een woning van 150 m² gemiddeld op 307 euro uitkwam. Ver boven het door de minister beloofde maximum van 190 euro.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.