VEH: ‘Huiseigenaren stellen verduurzamen woning uit’

0

Huiseigenaren wachten door de coronacrisis met het verduurzamen van hun woning. Voor de crisis wilde 27% van de huiseigenaren hun woning verduurzamen, nu is 16% dat nog van plan.

Bijna driekwart van de huiseigenaren die zijn verduurzamingsplannen nu uitstelt, zegt dat hij zijn huis na de coronacrisis alsnog wil verduurzamen. Dit blijkt uit een peiling van Vereniging Eigen Huis onder 1.145 huiseigenaren.

Uitstel, geen afstel

Er zijn drie belangrijke redenen waarom huiseigenaren het verduurzamen van hun woning nu uitstellen. De respondenten willen de coronacrisis afwachten, geld achter de hand houden en ook willen ze nu geen mensen over de vloer. De coronacrisis zorgt dat men bewuster naar uitgaven kijkt. Daarom stelt 1 op de 10 huiseigenaren de verduurzamingsplannen nu uit. Voor driekwart van hen betekent uitstel geen afstel. Ook kijkt bijna 30% van alle woningbezitters op dit moment kritisch naar zijn eigen energieverbruik en mogelijkheden om te besparen op energielasten, bijvoorbeeld door over te stappen naar een goedkoper energiecontract.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.