VEH: ‘Aanvullen subsidiepot verduurzamen noodzakelijk’

0

Van de 350 miljoen euro is er nog 75 miljoen euro Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) beschikbaar voor 2023. Dit is te weinig, vindt VEH.

Alle huiseigenaren die hebben verduurzaamd of binnenkort nog gaan verduurzamen moeten dit jaar subsidie kunnen aanvragen, vindt Vereniging Eigen Huis. Daarom moet het demissionair kabinet de subsidiepot aanvullen.

Verduurzamingsmaatregelen

Belangenbehartiger energie en verduurzamen, Maud Weide: “Er is nog 75 miljoen euro Investeringssubsidie duurzame energie beschikbaar voor particulieren en de zakelijke markt. Om alle huiseigenaren die dit jaar nog gebruik willen maken van de subsidie te kunnen voorzien, moet de subsidiepot in 2023 worden aangevuld. Huiseigenaren kunnen pas na uitvoering van verduurzamingsmaatregelen subsidie aanvragen, maar zij willen vooraf zekerheid of ze dit jaar nog een aanvraag kunnen doen. Met een oprakend budget is dit echter onzeker.”

Voorwaarden behouden in 2024

De subsidievoorwaarden kunnen jaarlijks veranderen. Sinds dit jaar kunnen huiseigenaren ook voor één maatregel subsidie ontvangen en tot 24 maanden na installatie van de (eerste) maatregel nog subsidie aanvragen. Eigen Huis vindt dat deze voorwaarden ook in 2024 moeten gelden. Daarnaast moet het aanvraagproces voor subsidie makkelijker worden. Eerder dit jaar bleek uit het meldpunt van de verenging dat veel huiseigenaren problemen hadden met het aanvragen van de ISDE. Minister Hugo de Jonge heeft aangegeven het aanvraagproces te verbeteren.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.