Veel zzp’ers ontevreden over hun bank

0

Meer dan 150.000 zzp’ers zijn ontevreden over hun huidige bank en oriënteren zich op een overstap, blijkt uit onderzoek van de ZZP Barometer. Redenen daarvoor zijn de hoge kosten, de slechte bereikbaarheid en het niet aanbieden of duidelijk communiceren van een zzp-rekening.

Daarnaast zegt slechts 17% van de zelfstandigen bij zijn bank terecht te kunnen voor financiering. Het afgelopen zijn om dezelfde redenen al 94.000 zzp’ers van bank gewisseld. Zelfstandigen zijn het meest tevreden over Triodos Bank (7,8) en Knab (7,2). Daarna volgen ING (6,9), Rabobank (6,8), SNS (6,6) en ABN Amro (6,5).

Knab is de snelst groeiende bank op de zzp-markt. 69% van zijn zzp-klanten is net overgestapt naar deze bank. Dat de bank erg nieuw is, zal bijgedragen hebben aan dit percentage. Triodos (36%) en SNS (14%) groeien ook hard op de zzp-markt. De drie grootste banken van Nederland – ABN Amro, ING en Rabobank – groeien veel minder hard: 5 tot 6% van hun zzp’ers zijn net overgestapt.

Om het overstappen van de ene naar de andere bank gemakkelijker te laten verlopen, bestaat al enige tijd een initiatief van de Nederlandse banken: de zogenaamde ‘overstapservice’. Uit het onderzoek blijkt echter dat maar liefst 50% van de zzp’ers niet bekend is met de overstapservice voor banken.

Volgens de onderzoekers moeten vooral ABN Amro (21%), ING (16%), Rabobank (15%) en Triodos (14%) zich zorgen maken als deze overstapservice bekender wordt onder de zzp’ers in Nederland, omdat 14 tot 21% van hun zzp-klanten zich aan het oriënteren is op een overstap naar een andere bank.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.