Veel senioren onderverzekerd

0

Volgens seniorenorganisatie ANBO zijn senioren onderverzekerd als het aankomt op hun reis,- inboedel,- en opstalverzekering. De senioren denken namelijk dat de dekking van hun verzekering hoog genoeg is of dat zij automatisch verzekerd zijn tegen onderverzekering.

Uit een peiling onder de leden blijkt dat ruim 80% van de respondenten denkt met hun zorgverzekering goed verzekerd te zijn voor medische kosten in het buitenland. Bij zowel de opstal- als inboedelverzekering geeft meer dan de helft van de respondenten aan zijn verzekering niet te hebben aangepast nadat er nieuwe meubels zijn gekocht of als er verbouwd is. ANBO adviseert senioren hun verzekeringen te laten checken of ze onderverzekerd zijn.

Verandermoment ontbreekt

Directeur-bestuurder Liane den Haan van ANBO zegt wel te weten waar de schoen wringt: “Bijna 70% van de senioren woont al langer dan vijftien jaar in zijn huis. Dat je niet meteen je verzekering aanpast nadat je een nieuwe spullen hebt gekocht, is begrijpelijk. Het wordt alleen een heel vervelend verhaal als je te maken krijgt met brand, lekkage of diefstal.”

Tegen Nederlands tarief

Over onverwachte medische kosten in het buitenland zegt Den Haan: “Zeker spoedeisende hulp kan behoorlijk aantikken. Een verzekeraar vergoedt vanuit de basisverzekering alleen datgene wat men in Nederland voor een behandeling betaalt. Het eigen risico is dan ook voor eigen rekening. Met een goede reisverzekering zijn die kosten meeverzekerd.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.