Veel belangstelling voor InnovationHub

0

Er is veel belangstelling voor de gezamenlijke InnovationHub van DNB en AFM. Ruim zeventig partijen hebben zich bij de InnovationHub gemeld sinds de oprichting in juni, maakt DNB bekend in de Nieuwsbrief Banken.

Bij deze Hub kunnen nieuwe en bestaande innovatieve marktpartijen in de financiële sector in contact komen met de toezichthouders, over vraagstukken op het gebied van financïele innovatie en regulering.

De partijen die zich tot de InnovationHub richten, zijn volgens DNB zeer divers. Betaaldiensten en daaraan gerelateerde activiteiten vormen de meerderheid. Daarnaast zijn er onder meer startups die financiële dienstverlening willen aanbieden met blockchaintechnologie.

Discussiedocument

Op de websites van DNB en AFM werd in juni ook een discussiedocument gepubliceerd. De toezichthouders nodigden financiële marktpartijen uit om te reageren op voorstellen voor een toegankelijker toezichtregime voor innovatieve financiële diensten. Daar zijn zeventien reacties op binnengekomen, onder meer van Adfiz, Betaalvereniging Nederland, het Verbond van Verzekeraars en Holland FinTech.

“Uit de reacties blijkt dat partijen positief tegenover de voorstellen van de AFM en DNB staan om meer ruimte te geven voor innovatie in de financiële sector”, aldus DNB. “Niettemin hebben diverse organisaties ook aandachtspunten benoemd waar de toezichthouders rekening mee moeten houden bij de uitwerking van de voorgestelde beleidsopties. Aan de hand  van de reacties gaan de AFM en DNB de komende weken de beleidsopties verder uitwerken.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.