‘Veel autoverzekeringen goedkoper bij minder kilometers’

0

Als je minder kilometers per jaar rijdt, kan je tot 140 euro per jaar besparen op de premie van je autoverzekering, blijkt uit onderzoek van Geld.nl. “Veel autoverzekeraars kijken bij het bepalen van de premie hoeveel kilometers je per jaar rijdt. Hoe minder je rijdt, hoe lager de premie wordt”, zegt Amanda Bulthuis van de financiële vergelijkingssite.

Geld.nl vergeleek voor drie voorbeeldscenario’s wat de invloed van minder kilometers per jaar is op de premie van de autoverzekering. “Als je per jaar een paar duizend kilometer minder rijdt, bespaar je bij veel verzekeraars al enkele tientjes, maar soms kan het dus zelfs oplopen tot ruim boven de honderd euro per jaar”, zegt Bulthuis. “Als je bedenkt dat door bijvoorbeeld het hybride werken en de hoge brandstofprijzen mensen minder vaak de auto pakken, dan is dit dus wel iets om even goed op te letten.”

Zelf doorgeven

Bulthuis: “Je autoverzekeraar past de premie niet vanzelf aan als je minder gaat rijden. Je moet dit zelf aan de verzekeraar doorgeven en hen vragen om de premie te verlagen. De meeste autoverzekeraars zullen dan de premie verlagen, maar er zijn ook verzekeraars waar het aantal kilometers per jaar geen invloed heeft op je premie.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.