VCN Zakelijk biedt adviseur kansen

0

De verzekeringsbranche is volop in beweging. Verzekeraars worden overgenomen waardoor het aantal aanbieders minder wordt. Verzekeraars worden kritischer, het acceptatiebeleid versobert en het uitkeren bij schades wordt lastiger. “Dit baart ons zorgen, maar biedt ook kansen voor ons als serviceprovider en het intermediair”, aldus Tommy de Rooij, Businesspartner Zakelijk van VCN.

VCN biedt de adviseur volmacht, provinciaal en beurs

Partnernieuws

Kijken naar de ondernemer achter de aanvraag

Als serviceprovider proberen wij het intermediair zo goed mogelijk te ondersteunen. De verzekeraar kan ons hierbij helpen door niet alleen te kijken naar de hoedanigheid of bestemming op papier, maar ook naar de ondernemer die daar achter zit! Met een eenvoudige aanpassing is vaak het risico wel acceptabel de premievergelijker tool Atosi geeft ons de mogelijkheid om dit snel te doen voor onze klant.

Is Atosi ook beschikbaar voor klanten?

“Het is voor onze klant mogelijk om zelf via Atosi premies snel te berekenen en vergelijken. Daarnaast kan het intermediair de offerte met het verkorte aanvraagformulier ook naar VCN sturen, zodat wij de vergelijking in Atosi doen voor onze klant. De ervaring leert dat het intermediair het enorm waardeert als onze acceptanten de aanvraag nog eens goed bekijken. Zo kan het zijn dat we door een eenvoudige aanpassing bij een andere maatschappij betere voorwaarden voor de klant kunnen vinden. Door de kennis en de ervaring van de VCN-acceptant, creëren we op die manier een juiste en passende oplossing.”

Biedt Atosi voor ieder risico een oplossing?

“Met diverse maatschappijen in de vergelijker zoeken we de juiste oplossing voor de klant waarmee we vele risico’s kunnen afvangen. Daarnaast zijn we trots op ons eigen VCN Poolproduct voor Brand en Aansprakelijkheid. Met dit poolproduct kunnen we heel veel betekenen voor onze zakelijke klanten en kunnen we een aantal zachte clausuleringen hanteren. Voorbeelden hiervan zijn dat we in bepaalde situaties wel een dekking mogen verstrekken, afgezet tegen een hoger eigen risico. Ook kan de pakketkorting oplopen tot 10%. Met dit VCN Poolproduct zijn we uniek in volmachtland.”

Hoe verruimt VCN haar blik op de markt nog verder?

“Om aan de behoeft e van onze relaties te kunnen voldoen, zijn wij op zoek gegaan naar nieuwe partners. Zo hebben wij in 2019 vijf volmachten en drie provinciale verzekeraars aan het zakelijke palet kunnen toevoegen. Per januari van dit jaar is VCN ook gestart met het aanbieden van een eigen beurskanaal, onder de naam ‘VCN Beurs’. Met de drie pijlers volmacht, provinciaal en beurs kunnen wij onze relaties optimaal bedienen. Daarnaast opereert VCN Zakelijk ook qua locaties op een strategische manier; we hebben inmiddels vestigingen in Nuenen, Rijssen, Goes en Assen.“

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.