VCN Onderneemt Dag: ‘Alleen de besten blijven over’

0

Gisteren werd tijdens de VCN Onderneemt Dag een nieuwe productlijn gelanceerd: Goed voor Elkaar. Een pakket particuliere verzekeringen met een volgens VCN complete dekking, een regionaal scherpe premie en extra mogelijkheden voor de adviseur.

Ray Klaassens: “Voor hypotheekadviseurs wordt het lastiger, dat is een gegeven. Hoe je daar mee omgaat is je karakter.”

De directie van VCN verwelkomde in het AFAS-theater in Leusden alle 550 gasten bij binnenkomst persoonlijk. Die verzamelden zich op het VCN PartnerPlein waar het netwerken kon beginnen. Dagvoorzitter Eva Brouwer openende vervolgens het plenaire programma met een positieve ervaring. Haar attente en proactieve adviseur had een bericht van Brouwer op social media opgemerkt, waarin zij voor haar net aangekochte stacaravan poseerde. Zijn reactie: ‘Even praten over de verzekering?’. Daar had de presentator inderdaad niet over nagedacht. “Zo maken jullie adviseurs het verschil, door dicht op te klant te kruipen.”

Verzekeren blijft een mensen business

Veldsink Groep verwacht 2022 af te sluiten met een omzet van 127 miljoen euro (2021: 110 mln) en dit jaar door te groeien naar 140 miljoen, vertelde directeur Henri Veldsink op de bank bij Eva Brouwer. Ook hij hamerde er op dat de adviseur in de huidige sterk veranderende markt het verschil kan maken door dichter op de klant te zitten. “Op zoek gaan naar alle kansen en mogelijkheden om de klant te helpen, vanuit een breder adviesperspectief. De schademarkt is wat stabieler dan de hypotheekmarkt, maar ook daar is mijn advies voor de komende jaren, ga dichter op de klant zitten en wordt nog persoonlijker in een digitaliserende wereld. Verzekeren is en blijft een mensen business. Vanuit VCN faciliteren en ondersteunen wij de adviseur hierbij.”

Alleen de besten blijven over

Met zijn uitspraak ‘Je bent wat je doet’ hield commando Ray Klaassens, instructeur in het televisieprogramma Kamp Van Koningsbrugge, de zaal een spiegel voor. “Alles wat je niet doet, wat je denkt of wat je jezelf voorneemt, gaan je niet verder helpen. Het zijn de acties die je onderneemt, die je gaan helpen als het tegenzit. Daarmee zet je dingen in beweging.

Voor hypotheekadviseurs wordt het lastiger, dat is een gegeven. Hoe je daar mee omgaat is je karakter. Uiteindelijk blijven de besten over. Je wint door samen te werken met mensen die energie maken. Met die energie breng je jouw klant een goed verhaal en maak jij het verschil. Denk nu na over de keuzes die jij wilt maken. Doe je dat pas op het moment dat het moet, dan ben je echt te laat.”

Kansen genoeg

Stefan Bell introduceerde de nieuwe propositie, ontstaan vanuit een intensieve samenwerking met de aangesloten VCN-adviseurs. Hij liet vervolgens concrete voorbeelden zien van de digitale ontwikkeling die VCN doormaakt, zonder daarbij het menselijk karakter uit het oog te verliezen. Harrie-Jan van Nunen sprak daarna over het bijzondere hypotheekjaar 2022 en het uitdagende jaar waar we net aan zijn begonnen. Met de 6 V’s (Veeleisend (maatwerk/niche), Verbouwing, Verduurzaming, Verhuur, Vergrijzing en Verzekeringen) wist hij de aanwezige hypotheekadviseurs ervan te overtuigen dat er nog voldoende kansen voor het oprapen liggen in de markt.

De middag werd afgesloten door Paul Smit, filosoof en cabaretier. Met ludieke en confronterende voorbeelden nam hij de zaal mee in het menselijk brein, gecombineerd met hilarische muzikale (gitaar) momenten. Tijdens de afsluitende netwerkborrel hadden de gasten deze middag genoeg gespreksstof opgedaan.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.