VCN maakt bedrijfsfinanciering sneller mogelijk

0

Dankzij een samenwerking tussen VCN en Capsearch kunnen de meer dan 1.400 bij De Financiële Makelaar, United Capital en Financieel Support Nederland aangesloten adviseurs hun ondernemende klanten sneller en doeltreffender helpen bij het vinden van een zakelijke financiering.

De groeiende adviesmarkt voor zakelijke financieringen biedt volgens VCN het intermediair volop nieuwe kansen. Het platform van fintech Capsearch koppelt vraag en aanbod in de zakelijke financieringsmarkt. Met adviessoftware stelt een adviseur daar een professionele aanvraag voor een bedrijfsfinanciering samen. Die aanvraag kan de adviseur direct naar verschillende financiers sturen. Meer dan 50 mkb-financiers zijn aangesloten op het platform, van banken tot crowdfunds en van lease- tot factoringmaatschappijen.

Een logische vervolgstap

Het is volgens Arjan Buis (op foto links), directeur en medeoprichter van Capsearch, een logische stap dat een hypotheekadviseur een ondernemer ook helpt bij het aantrekken van een zakelijke financiering. “Vaak beschikt de hypotheekadviseur al over uitgebreide gegevens over de ondernemer en zijn bedrijf. Informatie die nodig is om een aanvraag aan een financier te kunnen voorleggen. Het enige waar ze vaak minder ervaring in hebben is het interpreteren van en betekenis geven aan jaarcijfers. En die ervaring is cruciaal om te bepalen welke financieringsoplossing het beste past. Wij hebben die kennis en ervaren specialisten in huis om adviseurs, aangesloten bij De Financiële Makelaar, United Capital en Financieel Support Nederland, verder te helpen bij het vinden van de ideale financieringsstructuur en juiste geldverstrekker(s).”

Behoefte aan advies en begeleiding

Voor Harrie-Jan van Nunen (op foto rechts), directeur van VCN Hypotheken, is de combinatie particulier en zakelijk financieel advies ook een logische. “Een ondernemer moet niet alleen voor zijn of haar gezinsleven financiële keuzes maken, maar ook binnen zijn bedrijf. Bovendien is de tijd waarin een ondernemer bij een grootbank een vaste relatiemanager had verleden tijd. Rondom de zakelijke financieringsaanvraag moeten ondernemers nu dus veel zaken zelf regelen. Veelal ontbreekt hiervoor bij een ondernemer de kennis en tijd. Er is een woud aan financiers. Dat laatste maakt het voor een mkb-ondernemer lastig te weten bij wie je moet zijn. Ik zie daarom dat er meer behoefte is aan advies en begeleiding. De adviesmarkt voor mkb-financieringen is groot en biedt enorme kansen voor het intermediair. Daarom ondersteunen wij het intermediair op dit gebied.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.