VCN haalt China Taiping Insurance binnen

0

VCN is een samenwerking aangegaan met China Taiping Insurance. Deze Chinese verzekeraar is opgericht in 1929 en is sinds 2011 actief op de Nederlandse markt. Voor VCN gaat China Taiping participeren in de pools ‘Totaalpakket Particulier’ en ‘Totaalpakket MKB’.

VCN gaat op zijn beurt voor China Taiping een aantal specifieke contracten beheren voor zakelijke relaties. Door deze samenwerking heeft VCN de risicospreiding binnen haar belangrijkste producten verbeterd, zegt Stefan Bell, directeur VCN. “Het besluit is mede genomen met het oog op de veranderingen in de verzekeringswereld, met name de afname van het aantal verzekeraars. We hebben deze stap gezet, om onafhankelijk te blijven en het intermediair voldoende keuze te kunnen blijven bieden”, aldus Bell.

China Taiping Insurance

China Taiping is als verzekeraar in Nederland vooral actief als risicodrager op de beurs en in volmacht. Maar is ook actief in het MKB- en particuliere segment. Ze kwamen destijds naar Nederland om met name de ondernemers van Chinese afkomst op het gebied van verzekeringen een alternatief te kunnen bieden, naast de ‘traditionele’ schadeverzekeraars.

Martin Berrevoets is de Nederlandse vertegenwoordiger van het label. Hij werkte eerder voor Nederlandse verzekeraars als Reaal en Generali. Een belangrijke reden voor China Taiping om voor een (volmacht)samenwerking met VCN te kiezen, is volgens Berrevoets het grote netwerk van aangesloten kantoren. “Die kunnen door deze samenwerking kennismaken met China Taiping Insurance of hun bestaande relatie versterken.”

Foto: v.l.n.r.: Johan Vermeer (Veldsink Groep), Stefan Bell (VCN), Martin Berrevoets, Kenneth Josias en Rob Spitters (China Taiping Insurance)

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.