VBO KiesWijzerWonen staat online

0

Branchevereniging VBO heeft voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart wederom de KiesWijzerWonen geopend. VBO wil met dit hulpmiddel de complexe woningmarkt voor kiezers inzichtelijker maken, zodat zij het belang van de woningmarkt laten meewegen in hun stemgedrag.

Woonconsumenten kunnen door beantwoording van zestien stellingen bepalen welke politieke partij het beste opkomt voor hun woonbelangen en woonwensen. De stellingen lopen uiteen van hypotheekrenteaftrek en verhuurdersheffing tot aan het gasloos en duurzaam maken van bestaande woningen en nieuwbouw. De kieswijzer werd vanmiddag officieel in gebruik genomen tijdens het online VBO-debat ‘Tweede Kamerverziekingen’. De KiesWijzerWonen is te vinden op www.kieswijzerwonen.nl

Invloed op woonlasten groot

Hans van der Ploeg, directeur VBO: “Voor de woonconsument zijn de politieke keuzes die worden gemaakt voor de woningmarkt van enorm belang. Een huishouden met een modaal inkomen en een gemiddelde huur is volgens het Nibud net iets meer dan 55% van het netto inkomen aan de vaste lasten kwijt. Huur of hypotheek maakt daar een enorm deel vanuit. Het is dus de moeite waard om bewust te kiezen voor een politieke partij die de woonbelangen het beste behartigt. We hopen met KiesWijzerWonen bij te dragen aan die bewuste keuze.”

Opbouw Kieswijzer Wonen

De partijprogramma’s en de impact die deze op de woningmarkt kunnen hebben, zijn leidend geweest bij het formuleren van de stellingen. De volgende politieke partijen hebben meegewerkt aan de KiesWijzerWonen: VVD, CDA, PvdA, D66, ChristenUnie, SGP, GroenLinks, SP, PvdD, FvD, PVV en DENK. Na het invullen van de KiesWijzerWonen ziet de kiezer in een overzicht welke deelnemende politieke partij het beste opkomt voor zijn of haar woonwensen en woonbelangen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.