VBO en Vastgoedpro samen verder

0

De besturen van de beroeps- en brancheverenigingen VBO en Vastgoedpro willen als één nieuwe en brede organisatie verder gaan. Als de leden hiermee akkoord gaan, dan zou de nieuwe organisatie in de zomer van 2025 onder een nog nader te bepalen nieuwe naam officieel van start kunnen gaan.

Door het samengaan moet er ruimte ontstaan om ook aangrenzende beroepsgroepen te laten aansluiten, een meer integrale aanpak te realiseren binnen de vastgoedketen en een solide basis te leggen voor gezamenlijke groei. Hierdoor kan de nieuw te vormen organisatie nog beter de belangen behartigen van de leden.

Voordelen door schaalgrootte

“De wereld van vastgoed en makelaardij wordt steeds veeleisender en complexer. Belangenbehartiging bij de wetgever, kwaliteitseisen van onze klanten en het belang van onder andere datasturing vragen steeds meer investeringen”, aldus Harry Bruijniks, bestuursvoorzitter VBO. “Samen hebben we een grotere impact op vernieuwing in de vastgoedmarkt”, vult Truus de Smit van Vastgoedpro aan.

Fusieverleden

Vastgoedpro heeft circa 700 aangesloten vastgoedprofessionals en bestaat sinds 2009. De beroepsvereniging is ontstaan uit een fusie tussen Landelijke Makelaars Vereniging (LMV) en Register van Vastgoed Taxateurs (RVT). VBO zag het levenslicht in 1985 en begon als Stichting Belangenbehartiging Bemiddelaars Onroerend Goed (SBBO). Een jaar later werd de stichting omgezet naar Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed (VBO) en in 2009 volgde een nieuwe naamswijziging met VBO Makelaar. Sinds een paar jaar opereert de branchevereniging onder de naam VBO, dat inmiddels zo’n 1.400 leden heeft bestaande uit makelaars, taxateurs en verhuurbemiddelaars.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.