Vastgoedfinancierder Nestr Smart Finance aan de slag met Ockto

0

Nestr Smart Finance is per 6 maart 2023 als eerste aanbieder van vastgoedfinancieringen gestart met brondata ontsluiting via Ockto. Hiermee wordt volgens Robin Pol, COO bij Nestr, het beoordelingsproces voor vastgoedfinancieringen bij Nestr aanzienlijk versneld: “Deze samenwerking is een eerste stap om uiteindelijk te komen tot een volledig geautomatiseerde financieringsbeoordeling.”

Nestr biedt vastgoedfinancieringen voor verhuurde woningen en combinatiepanden. Met de Ockto-app kunnen klanten binnen enkele minuten de benodigde gegevens voor een financieringsaanvraag bij Nestr aanleveren. Deze worden door de klant opgehaald via verschillende overheidsportalen en de digitale bankomgeving. De klant kan de opgehaalde gegevens inzien en geeft vervolgens goedkeuring om te versturen naar Nestr. Doordat alle benodigde gegevens binnen één sessie worden opgehaald, zijn deze in één keer compleet en beschikbaar voor verdere verwerking, waardoor klanten eerder duidelijkheid krijgen. Dit leidt tot een snellere beoordeling en daarmee een sneller proces, van aanvraag tot financiering.

Definitieve Aangifte Inkomstenbelasting

Met het in gebruik nemen van Ockto heeft Nestr naast de primeur van eerste vastgoedfinancierder, ook de primeur als de eerste afnemer van de Definitieve Aangifte Inkomstenbelasting. Gert Vasse, Account Director bij Ockto: “De implementatie bij Nestr is een geweldig voorbeeld van meerwaarde uit gecombineerde databronnen. We hebben het over publieke overheidsbronnen, banktransacties uit private bronnen én de primeur van de Aangifte IB. De toevoeging van deze laatste is perfect voor de use case van Nestr, waarbij een groot deel van de aanvragen vanuit een eenmanszaak gedaan wordt.” De Definitieve Aangifte Inkomstenbelasting is onlangs toegevoegd aan het databronnenaanbod van Ockto. Hiermee is nu ook de winst, omzet en het vermogen van een eenmanszaak of zzp’er als brondata op te halen.

V.l.n.r.: Mitch Angenent (Nestr), Thomas Buis (Ockto), Robin Pol (Nestr), Tim Bijvoet (Ockto)

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.