Vaste fee uitvaartadvies heel normaal

0

Het overgrote deel van alle intermediairs brengt een eenmalig vaste fee in rekening voor hun advies over de financiering van uitvaartkosten. In 2017 vroegen intermediairs gemiddeld 109,60 euro voor een advies over uitvaartkosten. In 2016 was dit nog gemiddeld 114,11 euro.

Volgens een analyse van Monuta – die de tarieven over 2017 van 901 intermediairs vergeleek – hanteert 70% van de intermediairs inmiddels een vaste fee voor hun advies over de financiering van uitvaartkosten. 75 euro is het bedrag dat het meest in rekening gebracht wordt.

Volgens Ruud van der Wal, manager Intermediaire distributie bij Monuta, ervaren adviseurs in hun dagelijkse adviespraktijk minder weerstand bij het ‘verkopen’ van hun uitvaartadvies. “De klant raakt er blijkbaar meer aan gewend om te betalen voor (uitvaart)advies én adviseurs weten nog beter hun toegevoegde waarde te tonen.”

Serviceabonnement minder populair

Het gebruik van een doorlopend serviceabonnement is een stuk minder populair. Ook een combinatie van een vaste fee en een doorlopend serviceabonnement komt minder voor. Beide vormen namen vorig jaar met respectievelijk 2% en 4% af. Volgens Monuta zijn de kosten van het serviceabonnement verder gedaald: van 6,81 euro per maand in 2015 naar 3,70 euro in 2016 en 3,47 euro in het afgelopen jaar. In 2017 werkten volgens de analyse van de uitvaartverzekeraar 17% van de adviseurs met een doorlopend serviceabonnement en 13% bracht een eenmalig bedrag in rekening plus een doorlopend serviceabonnement.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.