Van Vroonhoven tot 2022 AFM-voorzitter

0

Op voordracht van de Raad van Toezicht is Merel van Vroonhoven voor een tweede periode van vier jaar herbenoemd als voorzitter van de AFM. De herbenoeming gaat in op 1 april 2018. Zoals eerder al is aangekondigd wordt het huidige statutair AFM-bestuur uitgebreid van drie naar vier bestuurders.

Van Vroonhoven is voorzitter van de AFM sinds 1 april 2014. In de nieuwe bestuurssamenstelling zal zij zich blijven richten op de meerjarige transformatie van de toezichthouder naar een ‘aantoonbaar grensverleggende’ toezichthouder. Daarnaast zal zij meer armslag krijgen om in internationaal verband de Nederlandse belangen te behartigen.

Vacature

De uitbreiding van het bestuur in combinatie met de openstaande vacature betekent dat er 2 nieuwe bestuurders worden aangetrokken. De AFM verwacht het nieuwe bestuursteam op korte termijn te kunnen presenteren.

Paul Rosenmöller

Paul Rosenmöller, voorzitter van de Raad van Toezicht, over Van Vroonhoven: “Onder de leiding van Merel heeft de AFM belangrijke stappen gezet in het stroomlijnen en versterken van de organisatie, en in de vernieuwing van het gedragstoezicht op de financiële sector. Ook heeft zij zich de afgelopen jaren met succes sterk gemaakt voor het bevorderen van internationale samenwerking om consumenten en beleggers beter te beschermen. De digitalisering van financiële dienstverlening vraagt in toenemende mate om een grensoverschrijdend antwoord van toezichthouders en maakt het belang van de transformatie naar een datagedreven toezichthouder alleen maar groter. De raad van toezicht is dan ook verheugd dat Merel zich voor de AFM blijft inzetten.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.