Van hunk-kalender tot boomhuishypotheek

0

Vandaag introduceerde Woonfonds de Boomhuishypotheek, kondigde Dazure aan het fysieke kantoorleven volledig naar de cloud te verbannen en bood Munt Hypotheken de branche een ondeugende jaarkalender met 12 hypotheekhunks aan.

Woonfonds kondigde aan in samenwerking met Achmea Bank de financiering van boomwoningen te realiseren. Via deze unieke woningen wil zij inspelen op de groeiende behoefte aan wonen in een natuurlijke omgeving en de behoefte aan alternatieve woonvormen. De eerste boomwoningen worden volgens het bericht gerealiseerd in de Oisterwijkse bossen. Het was een van de grappen waarmee de maand april traditioneel wordt afgetrapt.

Ondeugende kalender met advieshunks

Deze viel ook op: Munt Hypotheken bood alle financieel adviseurs van Nederland de mogelijkheid om voor het goede doel een spannende kalender te bestellen waarin twaalf adviseurs poseren. Adviseurs die zichzelf wilden terugzien op de kalender konden zich aanmelden voor een fotoshoot. De kalender kon door adviserend Nederland alvast gratis besteld worden bij Munt Hypotheken. Op vrijwillige basis mocht wel een bijdrage worden gegeven aan het goede doel van de kalender: Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis.

Munt Hypotheken heeft inmiddels laten weten dat de toegezegde donaties naar het goede doel gaan en dat op basis van de inzendingen voor een fotoshoot, deze 1 april grap wellicht alsnog een serieus vervolg gaat krijgen!

Dazure volledig in de cloud

Dazure tot slot ziet het voorlopig niet gebeuren dat het kantoorleven terugkomt zoals het ooit is geweest en heeft daarom een rigoureus besluit genomen. Het ‘kantoor van steen’ wordt ingeruild voor een virtueel kantoor in de Cloud. Odette Bakker, algemeen directeur van productontwikkelaar Dazure: “De medewerkers zitten naast dezelfde collega zoals vroeger. Je komt elkaar op de gang tegen om een praatje te maken. Op de achtergrond hoor je je collega met iemand aan de telefoon praten alsof je echt op kantoor zit. Niemand hoeft meer in de auto of trein te stappen om naar kantoor te gaan.”

Het kantoor zou officieel op de eerste dag (1) van het tweede kwartaal (Q2) van 2021 geopend worden op het virtuele adres ‘Dazure 01-Q2-21’. Iedereen die een kijkje wilde nemen kon zich daarvoor onder vermelding van ‘Dazure 01-Q2-21’ per mail aanmelden.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.