Van floppy, cd-rom tot cloud

0

Twee softwareleveranciers vieren dit jaar een jubileum. ANVA bestond vorige week 45 jaar en Omniplan blaast deze week 25 kaarsjes uit. “Waar we vandaag onze gegevens via de cloud raadplegen, ging dat een aantal jaren terug wel even anders”, aldus Dick Verhaar, oprichter van Omniplan.

ANVA vierde vorige week al een feestje. Het is alweer 45 jaar geleden dat ANVA als maatschappijonafhankelijk automatiseringsproject van de NVA (Nederlandse Vereniging van Makelaars in Assurantiën en Assurantieadviseurs – nu Adfiz) begon. In de jaren daarna is ANVA uitgegroeid tot een zelfstandige onderneming en totaalleverancier op het gebied van software en ondersteuning voor de brede verzekeringsmarkt, van verzekeraars en serviceproviders tot beursmakelaars, volmachten en financieel advieskantoren.

Van floppy tot cloud

In 1995 ziet het Financiële KeuzeModel het levenslicht, de voorloper van Omniplan. Daarmee levert de softwareleverancier al 25 jaar het digitale gereedschap voor de financial planner. “Waar we vandaag onze gegevens via de cloud raadplegen, ging dat een aantal jaren terug wel even anders. Van floppy, cd-rom tot cloud; de afgelopen 25 jaar zijn ook bij Omniplan veel technieken de revue gepasseerd. Nu staan we opnieuw aan de vooravond van een verdere digitalisering van financieel advies. Daarbij staat het belang van de consument altijd voorop, maar wordt de adviesvorm steeds digitaler en flexibeler”, aldus Dick Verhaar oprichter van Omniplan. “Geautomatiseerd waar het kan, maar persoonlijk waar gewenst. In verreweg de meeste gevallen blijft de toegevoegde waarde van de financieel adviseur significant. Personal Finance is immers meer dan boxen afvinken: als adviseur ken je je klant en adviseer je de klant in zijn of haar unieke context.”

In een speciaal jubileummagazine blikt Omniplan niet alleen terug op 25 jaar pionieren binnen de financiële dienstverlening, maar wordt ook vooruit gekeken naar wat de toekomst het bedrijf en de financiële sector gaat brengen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.