Van Digitaal Paspoort naar eHerkenning

0

De verzekeringsbranche stapt voor B2B authenticatie over op eHerkenning. Met de komst van deze nieuwe branchestandaard verdwijnt het 20 jaar oude Digitaal Paspoort eind 2020. eHerkenning is volgens SIVI dé standaard voor B2B authenticatie in heel Nederland, ook buiten de verzekeringssector.

Het Digitaal Paspoort is vanuit beveiligingsperspectief bekeken al over de houdbaarheidsdatum, stelt SIVI. Gebruikers in de verzekeringsbranche krijgen tot en met december 2020 de tijd om over te stappen op eHerkenning. Zowel dienstverleners als gebruikers kunnen hierbij zelf een leverancier kiezen uit het ruime aanbod.

Naast elkaar gebruiken

Automatische toegang voor tussenpersonen tot extranetten van verzekeraars en serviceproviders is de belangrijkste reden voor de brede spreiding van het gebruik van het Digitaal Paspoort. Daarom is het belangrijk dat tijdens de migratieperiode Digitaal Paspoort en eHerkenning naast elkaar gebruikt kunnen worden. Hiertoe is een raamcontract getekend door authenticatiespecialist Digidentity en SIVI. Daarmee krijgen zowel gebruikers (onder andere advieskantoren) als online dienstverleners (bijvoorbeeld verzekeraars) de mogelijkheid gebruik te maken van proposities die de overgang eenvoudiger en zo goedkoop mogelijk maken.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.