Van Bruggen voorspelt stabiele tot licht dalende rente

0

Van Bruggen Adviesgroep verwacht in 2021 weinig beweging in de hypotheekrente. “Een hele lichte daling van de hypotheekrentes zit nog wel in het vat, maar wij verwachten dat we het eerder hebben over honderdsten dan over tienden van procentpunten”, aldus de hypotheekadviesketen.

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft met haar langdurige stimuleringsbeleid overheden, bedrijven en burgers gewend laten raken aan een zeer lage rente en het zal volgens Van Bruggen in de verre toekomst nog een hele uitdaging worden om de rente weer op te laten lopen naar een normale hoogte. “Een serieuze stijging van de hypotheekrentes verwachten wij daarom niet in 2021, vooral ook omdat het erop lijkt dat consumenten door daadkrachtig optreden van de overheid, geldverstrekkers en NHG, niet massaal in de betalingsproblemen zijn gekomen of gaan komen.”

Ruimte in de markt voor meer dan een lichte daling van de hypotheekrentes ziet Van Bruggen niet. “De hypotheektarieven zijn door een gezonde concurrentie al scherp. Daarnaast stonden de marges voor geldverstrekkers het afgelopen jaar al behoorlijk onder druk, waardoor wij niet verwachten dat er nog een enorme renteslag gaat plaatsvinden in 2021.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.