Van Bruggen Adviesgroep bekritiseert stopzetten rentemiddeling

0

Steeds meer geldverstrekkers besluiten om de mogelijkheid van rentemiddeling niet meer aan te bieden. Daarmee vervalt een laagdrempelige manier voor consumenten om de rente tussentijds voor een langere periode vast te zetten bij de huidige geldverstrekker, zo meent Van Bruggen Adviesgroep.

Rentemiddeling is voor sommige consumenten een mooi alternatief voor oversluiten. Bijvoorbeeld als ze geen spaargeld hebben om een boeterente in één keer te betalen. Nadeel was dat geldverstrekkers bij rentemiddeling een extra rente-opslag rekenden van veelal 0,2%. Het leek dan ook goed nieuws dat door nieuwe wetgeving geldverstrekkers per 1 juli geen extra rente-opslag meer mochten rekenen.

Michiel Meijer, algemeen directeur van Van Bruggen Adviesgroep, constateert dat sinds de invoering van de nieuwe wetgeving er helaas al zes geldverstrekkers zijn die tijdelijk of permanent gestopt zijn met het aanbieden van rentemiddeling. Het betreffen Aegon, ASR, NIBC Direct, Obvion en Rabobank. “Een slechte zaak voor de consument, die daardoor bij steeds meer geldverstrekkers slechts de optie heeft om over te sluiten, waarbij de kosten in één keer betaald moeten worden en het daardoor een hogere drempel is om voor een langere periode zekerheid te krijgen over de hoogte van de rente. Zeker als de rente op een bepaald moment gaat stijgen en consumenten die lange zekerheid van hun hypotheeklasten graag op een eenvoudige wijze willen vastleggen”, aldus Michiel.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.