Van Bruggen Adviesgroep richt zich op expats

0

Van Bruggen Adviesgroep gaat zich actief richten op het geven van financieel advies aan de doelgroep expats. Algemeen directeur Michiel Meijer (foto): “Daar waar geldverstrekkers zich terugtrekken vanwege de risico’s, willen wij voorzien in de behoefte die leeft onder de expat-doelgroep.”

De financiële adviesketen richt zich al actief op financieel advies voor ondernemers: van 18% van alle aanvragen in 2018 betrof het een hypotheek voor een ondernemers. Het streven is om hetzelfde aandeel te realiseren voor de doelgroep expats.

Doelgroepen

Van Bruggen Adviesgroep richt zich steeds meer op het geven van advies aan doelgroepen met een specifieke adviesbehoefte. Ondernemers en expats zijn hier onderdeel van. Meijer: “Expats vormen een interessante doelgroep; ze zijn hoogopgeleid, hebben een hoog inkomen, zijn in dienst van een Nederlandse werkgever en nemen vaak weloverwogen beslissingen. Deze doelgroep heeft behoefte aan een intensieve begeleiding zodat alle kansen en risico’s voor werken en wonen in Nederland goed in beeld zijn.”

Hypotheken

De eerste samenwerking met buitenlandse geldverstrekkers (onder andere de Duitse Volksbank) is inmiddels een feit. Meijer: “Zij maken zich sterk voor hypotheken voor expats. Zo bieden wij toegang tot de markt en voorzien in de behoefte van een expat. Er lopen meerdere gesprekken voor nog meer partnerships. Dat resulteert in een nog betere toegang tot de markt voor deze doelgroep. Verder worden de financieel adviseurs in het land ondersteund met de kennis vanuit de centrale organisatie.”

Contentplatform

Om expats ook al vroeg in hun klantreis te voorzien van de nodige informatie rondom de financiering van een huis, is er een contentplatform opgezet op de website van Van Bruggen Adviesgroep. Het platform in de vorm van veelgestelde vragen biedt informatie over onder andere de voor- en nadelen van huren en kopen, de kosten van financieel advies en welke hypotheekvormen er voor expats bestaan.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.