Van Ameyde introduceert IT-platform voor snellere schade-afhandeling

0

Van Ameyde brengt een IT-platform op de markt voor het afhandelen van particuliere en zakelijke schades. Verzekeringsmaatschappijen kunnen hiermee snel hun processen inrichten, automatiseren en toewerken naar een efficiënte afhandeling van schadegevallen. Daarnaast wordt het platform uitgebreid om ook de markt van inkomensverzekeringen te bedienen.

Van Ameyde is Europees marktleider op het gebied van claims management, outsourcing en IT-oplossingen voor de gehele verzekeringsketen. Het IT-platform dat het bedrijf gebruikt voor de afhandeling van alle schadezaken voor haar Europese vestigingen is gerealiseerd met OutSystems. Voor de financiële afhandeling van schadegevallen is een integratie gerealiseerd met het financiële systeem SAP, maar het is ook te koppelen aan andere financiële systemen.

Het IT-platform wordt gebruikt door de meer dan 35 Van Ameyde-bedrijven in Europa, die de schadegevallen afhandelen voor meer dan duizend zakelijke klanten. Het IT-platform is veilig en snel aan te passen aan veranderende omstandigheden, zoals nieuwe wet- en regelgeving.

Kansen

Van Ameyde zag kansen om dit intern gewaardeerde platform aan te bieden aan de verzekeringsmarkt. “De combinatie van het snel ontwikkelen met het OutSystems applicatieontwikkelplatform en onze kennis van de markt hebben wij ingezet om een end-to-end oplossing voor de verzekeringsbranche te realiseren”, aldus Marco Valkenburg, Director Van Ameyde Systems. “Dit platform, dat draait in onze afgeschermde omgeving binnen AWS, is eenvoudig te integreren met bestaande IT-infrastructuur en beschikt over gebruiksvriendelijke user interfaces. Als Independent Software Vendor van OutSystems kunnen we nu dit platform als SaaS-oplossing in de markt zetten. Een verzekeringsmaatschappij kan hiermee snel al haar processen inrichten, automatiseren en toewerken naar een efficiënte en flexibele afhandeling van schadegevallen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.