Vakorganisaties en NN bereiken akkoord over nieuwe cao

0

Vakorganisaties CNV Vakmensen, De Unie en FNV Finance zijn een nieuwe cao overeengekomen met Nationale-Nederlanden. De nieuwe cao geldt voor 7.750 medewerkers die onder een Nederlands contract werkzaam zijn bij de verzekeraar en treedt in werking per 1 juli 2022. Naast afspraken over een collectieve loonverhoging, het sociaal plan en de introductie van vitaliteitsverlof, zijn er ook afspraken gemaakt over een nieuwe, toekomstbestendige pensioenregeling.

In de nieuwe cao is veel aandacht voor vitaliteit en ontwikkeling. Zo zijn de vakorganisaties en NN overeengekomen dat medewerkers die drie jaar of langer in dienst zijn, de mogelijkheid hebben om eens in de vijf jaar twee maanden extra verlof op te nemen. Er wordt extra geïnvesteerd in inzetbaarheid en ontwikkeling. Aan het arbeidsvoorwaardenpakket zijn een aantal mogelijkheden toegevoegd, waardoor medewerkers de komende jaren keuzes kunnen maken die voor hen belangrijk zijn. Zo kunnen zij vitaliteitsverlof opnemen om in verschillenden fasen van hun leven te kunnen werken aan inzetbaarheid. Daarnaast biedt NN een toekomstbestendig pensioen aan haar medewerkers.

Pensioenregeling

Onderdeel van de nieuwe cao is een nieuwe pensioenregeling. Vanaf 1 oktober 2022 bouwen NN-medewerkers pensioen op onder een beschikbare premieregeling bij BeFrank. Met deze nieuwe regeling zijn de vakorganisaties en NN een toekomstbestendige pensioenregeling overeengekomen, die in lijn is met het pensioenakkoord. NN biedt een regeling die individueler is, maar waarbij de premie efficiënter wordt ingezet dan bij de huidige regeling het geval is. De regeling is daarmee in lijn met pensioenregelingen die NN aan haar klanten biedt.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.