Vakkennis verzekeringsbranche erodeert

0

De vakkennis in de verzekeringsbranche is aan erosie onderhevig. De ‘oude rotten’ in het vak hebben vaak alle geledingen van het verzekeringsbedrijf doorlopen. Voor de jonge generaties is dat anders; ze zijn hoog opgeleid en komen al snel op specialistische functies terecht. Dat stelde Dik van Velzen, adviseur bij opleidingsinstituut NIBE-SVV, tijdens een door het instituut georganiseerd congres.

Het congres vond plaats ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van De Beursbengel, het vaktechnische blad voor de verzekeringssector. Het jubileum, dat NIBE-SVV vorige week organiseerde en dat door ruim 120 mensen werd bezocht, was aanleiding voor een congres over verleden, heden en toekomst van het verzekeringsvak. In een plenaire sessie en verschillende workshops werd teruggeblikt en vooruitgekeken.

Dik van Velzen, hoofdredacteur van De Beursbengel en adviseur bij opleidingsinstituut NIBE-SVV: “De afgelopen decennia heeft de commercie sluipenderwijs het belang van de vaktechniek overgenomen. Gelukkig neemt de aandacht voor gedegen vakkennis weer toe, ook bij de toezichthouders. Als je in de verzekeringen werkt, moet je snappen waar je mee bezig bent.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.