Vaker krediet afgelost met overwaarde

0

Op basis van een data-analyse vanuit de eigen adviessoftware, constateert De Hypotheekshop de laatste maanden een duidelijke toename van het aantal consumenten dat hun consumptieve kredieten aflost met een nieuw te sluiten hypotheek.

Door de aanhoudende stijging van de huizenprijzen is bij veel huiseigenaren meer ruimte ontstaan om een persoonlijke lening of doorlopend krediet af te lossen door de lopende hypotheek over te sluiten. Volgens De Hypotheekshop hebben veel geldverstrekkers de laatste jaren hun acceptatiebeleid op dit vlak in positieve zin aangepast.

Consumptief krediet duur

Maar ook het renteverschil tussen kredieten en hypotheken ziet de hypotheekadviesketen als een mogelijke oorzaak van de opvallende stijging van het aantal aflossingen bij consumptief krediet. “Rentetarieven van 4 procent of hoger zijn gangbaar bij consumptief krediet. In maart van dit jaar berichtte MoneyView al dat de daling van de rentetarieven bij consumptief krediet tussen 2014 en 2018 wat is achtergebleven bij die van de andere producten, zoals hypotheken. Een verschil dat intussen mogelijk verder is toegenomen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.