Vaker huisdierverzekering voor hond

0

Huisdierverzekeraar Reaal Dier & Zorg noteert over het eerste half jaar van 2019 een stijging van 55% in het aantal afgesloten verzekeringen ten opzichte van vorig jaar. De meeste daarvan (80%) zijn afgesloten voor honden jonger dan 12 maanden.

Huisdierverzekeringen kunnen uitgebreid worden met aanvullende dekking om de kosten van crematie, alternatieve geneeswijze, gebitsbehandelingen en/of medische kosten in het buitenland te dekking. Deze aanvullende dekking bij huisdieren neemt minder explosief toe dan de standaard ziekenkostenverzekering. Alleen de aanvullende dekking Gebit is populair bij baasjes; 24% van de eigenaren koos in 2019 voor deze dekking. De andere aanvullende dekkingen worden relatief weinig afgesloten.

Katten

Katteneigenaren zijn minder overtuigd van het belang van een huisdierverzekering dan hondeneigenaren. Van alle polissen die er dit afgelopen halfjaar bij Reaal Dier & Zorg werden gesloten is ‘slechts’ 20% voor de kat.

Medische mogelijkheden

Het is waarschijnlijk de hogere rekening van de dierenarts die mensen doet besluiten een verzekering voor hun huisdier af te sluiten, zegt Cynthia Jensma, manager Reaal Dier & Zorg: “We zien een uitbreiding van medische mogelijkheden voor zieke huisdieren, die gepaard gaan met toenemende zorgkosten. Denk aan: MRI-scans, oncologische behandelingen, orthopedie. Een dierenartsnota van € 900,- à € 1.000,- is echt geen uitzondering meer. Daarnaast is het een maatschappelijke trend dat honden en katten steeds meer als een volwaardig lid van het gezin worden gezien.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.