Vakbonden bereiken cao-akkoord ABN Amro

0

Vakbonden FNV Finance, CNV en De Unie hebben een onderhandelingsresultaat bereikt voor een nieuwe cao voor de 14.500 medewerkers van de ABN Amro. Zij krijgen onder andere een structurele loonsverhoging van 5,5% tijdens de looptijd van de tweejarige cao en vijf extra vakantiedagen.

De extra vakantiedagen vertegenwoordigen volgens de vakbonden een loonwaarde van 2%. Ook zijn de onderhandelaars het eens geworden over het verhogen van het doorbetaalde partnerverlof van twee naar zes weken. Tot slot krijgen medewerkers meer ruimte voor hun persoonlijke ontwikkeling en hun bijdrage aan maatschappelijke doelen. Hiervoor wordt het bestaande studie- en vrijwilligersverlof omgezet naar een vijfdaags verlof, dat medewerkers naar eigen inzicht mogen inzetten. Leden van FNV kunnen binnenkort stemmen op het onderhandelaarsresultaat.

Flexwerkers

Hoewel blij met dit resultaat is Gerard van Hees, bestuurder FNV Finance, minder te spreken over de naar eigen zeggen ‘onwrikbare houding’ van de bank ten aanzien van de flexwerkers in de callcenters. Van Hees: “De bank gaf niet thuis op dit onderwerp. Daardoor konden wij geen afspraken maken over het terugdringen van de vele onzekere contracten op de callcenters van de bank.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.