Vakantiegeld stroomt woning in

0

Vakantiegeld gaat dit jaar deels op aan de woning. Maar liefst 37% van de huiseigenaren is van plan een deel van het vakantiegeld in de woning te steken. Daarbij overweegt 22% van de huiseigenaren het vakantiegeld te gebruiken om zonnepanelen op het dak te plaatsen.

Dat blijkt uit een recent onderzoek van Centraal Beheer en onderzoeksbureau Memo2 onder 1.876 Nederlandse huiseigenaren. Vanwege Corona gaan dit jaar minder Nederlanders op vakantie en krijgt het vakantiegeld vaker een andere bestemming. Naast zonnepanelen wordt het vakantiegeld ook ingezet voor een verbouwing, aanpassingen in de tuin en een upgrade van het interieur.

Twijfel over zonnepanelen

De belangrijkste redenen die respondenten noemen om te investeren in zonnepanelen zijn kostenbesparing en milieuvriendelijke energie opwekken. De forse investering wordt door veel mensen als het grootste struikelblok gezien. Een andere reden die genoemd wordt, is de salderingsregeling die vanaf 2023 geleidelijk wordt afgebouwd. Daardoor wordt het voordeel dat huishoudens en bedrijven ontvangen op hun energiebelastingen – in ruil voor terug geleverde energie aan het net – elk jaar iets minder.

Veilig verduurzamen

Centraal Beheer wijst consumenten die overgaan tot de aanschaf van zonnepanelen er op de dekking van hun woonverzekering te controleren. Als onderdeel van het dienstenpakket Duurzaam Woongemak kunnen woningeigenaren sinds juni 2019 ook bij de verzekeraar terecht voor de aanschaf van zonnepanelen. Hiervoor wordt samengewerkt met geselecteerde partners die aan alle keurmerken voldoen. Op centraalbeheer.nl kunnen consumenten bekijken of hun dak geschikt is voor zonnepanelen, hoeveel panelen erop kunnen en wat dit gaat kosten.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.