Vaak karige dagvergoeding na autodiefstal

0

De hoogte van de dagvergoeding voor een vervangende auto na diefstal varieert sterk per verzekeraar. Slechts een derde van de aanbieders biedt kosteloos vervangend vervoer. Maar daarbij loopt de BMW X6 rijder het risico om genoegen te moeten nemen met een Citroën C1.

Voor het MoneyView Special Item Autoverzekeringen werden onder andere de voorwaarden van verschillende autoverzekeringen vergeleken op de dagvergoeding na diefstal. Om na een diefstal een nieuwe onaangename verassing te voorkomen is het goed om de huidige voorwaarden eens tegen het licht te houden.

12 euro per dag

Omdat er een kans bestaat dat een gestolen auto wordt teruggevonden hanteren verzekeraars vaak een wachtperiode na diefstal van de auto, voordat tot uitkering wordt overgegaan. Van de door MoneyView onderzochte volledig casco-dekkingen hanteert 91% van de markt een wachtperiode van 30 dagen. De overige 9% gaat na 20 dagen over tot uitkeren.

Gedurende de wachtperiode is er bij veel verzekeraars standaard recht op een dagvergoeding, die kan worden gebruikt om vervangend vervoer te bekostigen. De hoogte van de dagvergoeding varieert echter sterk. MoneyView: “Bij 3% van de verzekeringen is er geen vergoeding voor vervangend vervoer en bij circa 55% ligt de dagvergoeding tussen de 12 en 15 euro, terwijl een (kleine) huurauto al snel meer dan 35 euro per dag kost. Bij ongeveer een derde van de verzekeringen is er sprake van kosteloos vervangend vervoer. Daarbij is echter weer niet gezegd dat dit gelijkwaardig is aan de gestolen auto. Het vervangend vervoer voor een gestolen BMW5 kan dan ook zo maar een Citroën C1 zijn.”

Klantgericht

Bij veel partijen die kosteloos vervangend vervoer bieden, is er ook de keuze voor een dagvergoeding. Dit kan interessant zijn als de verzekerde bijvoorbeeld tijdelijk een auto kan lenen, liever op de fiets gaat of met het openbaar vervoer reist.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.