Univé solidariteitspot voor gedupeerde reizigers

0

Univé komt gedupeerde klanten met een geldige annuleringsverzekering financieel tegemoet als die niet worden gecompenseerd door reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen. Voor deze coulancevergoeding heeft de coöperatieve verzekeraar een ‘solidariteitspot’ in het leven geroepen.

Klanten (bij Univé zijn dat leden) met een annuleringsverzekering die vóór 13 maart 2020 een vakantie hebben geboekt, maar vanwege corona niet konden afreizen naar hun bestemming, kunnen volgens Etienne de Cooker, directeur Univé Schade, rekenen op een financiële tegemoetkoming. Als voorwaarde geldt dat zij niet eerder op enige andere wijze (een voucher, een vergoeding, omboekregeling of geld terug) zijn gecompenseerd voor het mislopen van (een deel) van hun vakantie. De regeling geldt daarnaast voor verzekerden die dit jaar bijvoorbeeld hun meivakantie moesten annuleren en eerder te horen kregen dat de dekking van hun annuleringsverzekering niet in uitkering kan voorzien. Ten slotte kunnen ook gedupeerde verzekerden die komende zomer – tot 1 oktober 2020 – door corona mogelijk hun vakantie in duigen zien vallen, rekenen op een tegemoetkoming uit de speciale solidariteitspot.

Verdeling naar rato

De eenmalige tegemoetkoming geldt alleen bij een annulering in de periode van 13 maart tot 1 oktober vanwege code oranje of rood op de vakantiebestemming, of omdat de reis hierom eerder moest worden afgebroken. Hoeveel geld er precies beschikbaar is wordt niet prijsgegeven, maar de coulanceregeling keert niet oneindig uit. Valt het totale schadebedrag op 1 oktober hoger uit, dan wordt het beschikbare bedrag naar rato over alle aanvragen verdeeld. De meer dan 160.000 leden met een annuleringsverzekering bij Univé worden deze of komende week geïnformeerd over het bestaan van de compensatieregeling.

Klein deel verzekerden

Volgens Etienne de Cooker kunnen de meeste verzekerden die voortijdig hebben moeten afzien van hun vakantie of het voortzetten daarvan, via hun reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij rekenen op een vorm van compensatie. “Maar voor reizigers die zelfstandig hun reis hebben geboekt en ondanks dezelfde onmacht een tegemoetkoming mislopen, zijn de druiven zuur. Normaal gesproken is het annuleren van een reis vanwege een pandemie, zoals de wereldwijde corona-uitbraak, niet verzekerd. Als coöperatie willen we echter, juist in deze bijzondere tijd, onze leden steunen. Daarom komen we hen – eenmalig – graag tegemoet.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.