Unigarant ziet winst stijgen

0

Unigarant en UVM melden over 2021 een gezamenlijk resultaat na belastingen van 56 miljoen euro, een stijging van 7 miljoen euro ten opzichte van 2020. Het bedrijf noemt het een uitstekend resultaat.

De bruto verdiende premie nam met 34 miljoen euro toe tot 491,8 miljoen euro. Ook de schadelast nam toe, maar in een lager tempo: de schadelast steeg met 20,6 miljoen euro. De beleggingen zorgden voor een positief resultaat van 13 miljoen euro. De verdiende premie steeg over alle productgroepen behalve de reisverzekeringen. Hier daalde echter ook de schadelast.

De impact van corona

De coronapandemie heeft geleid tot een lagere schadelast, vooral bij de auto- en reisverzekeringen. Wel heeft de pandemie een negatieve invloed op de geboekte premie bij de reisverzekeringen. Er was hier een stijging van de premie verwacht, die wel te zien was bij de overige producten. De technische voorziening is grotendeels bestemd voor letselschades. Hier is nauwelijks impact van de coronapandemie te zien. Will Hoogstad, CFO van Unigarant en UVM: “Net als in 2020 drukte de coronapandemie ook het afgelopen jaar zijn stempel op het bedrijfsresultaat. Een belangrijke oorzaak daarvoor is de beperkte mobiliteit die zorgde voor minder (auto)schaden. Ook tijdens de pandemie slaagden we erin de omzet te doen vergroten. Omdat minder vaak voor een vliegvakantie werd gekozen, groeide onze recreatieve portefeuille met camper, caravan en motor aanzienlijk.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.