Unigarant ontvangt Nationaal Keurmerk Letselschade

0

Unigarant heeft het begin dit jaar door de Letselschade Raad geïntroduceerde Nationaal Keurmerk Letselschade ontvangen in de categorie WA-verzekeraar. In het twee dagen durende audittraject scoorde de verzekeraar met name hoog op de driehoek klant, doorlooptijd en schadelast.

De Letselschade Raad lanceerde het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL) op 4 januari van dit jaar. Het NKL is een kwaliteitskeurmerk voor dienstverleners die bijdragen aan de afwikkeling van letselschades in Nederland en borgt de kwaliteit van werkzaamheden van letselschadeprofessionals. “Met de komst van dit keurmerk moeten slachtoffers erop kunnen vertrouwen dat op één overzichtelijke locatie alle bonafide partijen staan geregistreerd, die belangen van mensen met letsel op integere en deskundige wijze behartigen”, aldus de Letselschade Raad bij de introductie.

Het keurmerk kan worden verstrekt aan advocaten, letselschade experts werkend voor benadeelden, letselschade experts werkend voor WA-verzekeraars (WA-bureaus), herstelgerichte dienstverleners en WA-verzekeraars.

Jaarlijks 71.000 zaken

In het NKL zijn alleen organisaties te vinden die bereid zijn de gezamenlijk binnen de letselschadebranche opgestelde kwaliteits- en gedragsregels na te leven. Deze organisaties verbinden zich tot deelname aan een audittraject waarin zij zich toetsbaar opstellen en zich openstellen voor het doorvoeren van verbeteringen. “Door te kiezen voor een keurmerk houdende dienstverlener, zijn benadeelden verzekerd van hoogwaardige en klantgerichte dienstverlening. Naar schatting 71.000 Nederlanders melden jaarlijks een letselschadezaak bij een verzekeraar als gevolg van een ongeval in het verkeer, een medische fout of een bedrijfsongeval. Deze onwetende letselschade-slachtoffers mogen niet in handen vallen van een malafide of ondeskundige letselschadehulpverlener”, aldus de Letselschade Raad.

Rust en Regie

Unigarant ontving in 2020 circa 4.300 letselschadezaken. Marcel Spronk, Manager Schade bij Unigarant: “Letselschade is een vak waar je in moet groeien. Daarom hebben we ervoor gekozen om vanuit het thema ‘Rust en Regie’ schadebehandelaars van materiele schadeteams door te laten stromen en op te leiden. Onder begeleiding van ervaren collega’s leren ze de finesses van het vak. Het heeft gezorgd voor een divers team, waarin het fundament en de toekomst van Unigarant vertegenwoordigd zijn.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.