Uniform uitvraagformulier WGA en ZW ERD

0

Verzekeraars hanteren momenteel nog eigen uitvraagformulieren voor WGA en ZW ERD die vaak veel van elkaar verschillen. Adfiz heeft daarom een uniform uitvraagformulier ontwikkeld dat de efficiency in de keten moet verbeteren.

Onderdeel van het besluitvormingsproces van een werkgever om eigenrisicodrager voor de WGA of ZW te worden, is het vergelijken van offertes van diverse aanbieders. Gezien de vaak verschillende uitvraagformulieren kan dit een tijdrovende klus zijn voor adviseurs en hun klanten.

“Een standaardisatie van het uitvraagformulier moet er toe leiden dat alle verzekeraars dezelfde benodigde informatie van werkgevers (de vragende partij) krijgen op basis waarvan zij snel een offerte aan kunnen bieden”, stelt Adfiz. Daarom heeft de commissie Zorg & Inkomen van de brancheorganisatie een uniform uitvraagformulier ontwikkeld.

Adfiz heeft ook afspraken met verzekeraars gemaakt over de acceptatie van dit formulier. Werkgevers kunnen via hun adviseur gebruikmaken van dit uniforme uitvraagformulier van Adfiz. Het formulier is te downloaden op Adfiz.nl.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.