Ultimatum aan overzetten hypotheek

0

Het overzetten van een aflossingsvrije hypotheek naar een hypotheek die wel wordt afbetaald, moet definitief op uiterlijk 31 maart geregeld zijn, meldt de NVM. Minister Blok gaat de termijn niet nog eens uitstellen. De Vereniging Eigen Huis had daarom gevraagd.

De termijn is al uitgesteld van 31 december naar 31 maart. Het overzetten hoeft op 31 maart nog niet helemaal formeel afgehandeld zijn, aldus het ministerie, maar klant en bank moeten het wel samen al eens zijn geworden over hoe ze de lening verder voortzetten.

“Dat is jammer. Je ontneemt mensen nu iedere kans om hun hypotheek aan te passen”, zegt Hans André de la Porte van Eigen Huis in een reactie. Heel veel mensen hadden volgens hem hun zorgen over de hypotheek willen bespreken met hun bank, maar de hypotheekverstrekkers hebben hiervoor onvoldoende capaciteit. Daarom had de vereniging om 3 maanden extra uitstel gevraagd.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.