Uitvaartreus in de maak

0

Uitvaartondernemingen Monuta en Yarden zijn van plan om te gaan fuseren. Beide ondernemingen hebben een intentieverklaring ondertekend. De komende maanden gaan Monuta en Yarden de mogelijke samenwerking verder onderzoeken en businessplannen uitwerken.

De beide bedrijven willen een leidende rol gaan spelen op het gebied van uitvaartzorg en uitvaartverzekeringen. De verwachting is dat gezamenlijke kracht en expertise meer mogelijkheden bieden om innovatieve diensten en producten te ontwikkelen. Daarnaast zal een betere geografische spreiding de toegankelijkheid van de uitvaartzorg voor klanten vergroten.

Een eventuele fusie geschiedt op basis van gelijkwaardigheid. Monuta en Yarden zijn ondernemingen van vergelijkbare omvang waarvan de aandelen in handen zijn van een stichting (Monuta) en een vereniging (Yarden). Belangrijke speerpunten zijn de groei in de online dienstverlening en expansie in Duitsland.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.