Uitvaartpremie vergelijken loont

0

Het premieverschil onder uitvaartverzekeringen kan volgens een analyse van informatieplatform Uitvaartverzekeringwijzer.net tot 26% oplopen. Het premieverschil over de gehele looptijd van de verzekering bedraagt in dat geval 1.706,40 euro.

Het informatieplatform onderzocht de premieverschillen tussen de vier grote kapitaal uitvaartverzekeringen van Ardanta, Dela, Yarden en Monuta. Leon Schouten, directeur van Uitvaartverzekeringwijzer.net: “We hebben onderzoek gedaan onder ruim 1.000 polissen naar de premieverschillen Voor een kapitaal uitvaartverzekering met een verzekerd bedrag van 10.000 euro en een premie looptijd van 30 jaar, betaalt een 35 jarige bij Ardanta bijvoorbeeld een maandpremie van 18,13 euro. Bij Monuta is dit 22,87 euro. Een verschil van maar liefst 26%. Het premieverschil over de gehele looptijd van de verzekering bedraagt in dit geval maar liefst 1.706,40 euro.”

Yarden moest vanwege de financiële problemen noodgedwongen de premies verhogen. Dat was duidelijk zichtbaar in de analyse. Hoewel minder ingrijpend dan bij Yarden, hebben ook andere uitvaartverzekeraars in het afgelopen jaar premiewijzigingen doorgevoerd.

Minder uitgekeerd dan ingelegd

Mensen die op latere leeftijd een uitvaartverzekering willen afsluiten krijgen van Schouten het advies om niet alleen een vergelijking te maken tussen de premieverschillen bij verzekeraars, maar ook te beoordelen of een verzekering nog wel verstandig is. “Bij een premiebetaling van 10 jaar moet iemand die 63 jaar is bij Yarden een maandpremie van 61,96 euro betalen. In totaal is dat 7.435 euro. En dat voor een levenslange dekking met een verzekerd bedrag van 7.000 euro. De persoon van 63 jaar betaalt dus meer premie dan dat er uiteindelijk uitgekeerd wordt”, aldus Schouten.

Kiest die persoon ervoor om premie te betalen tot 85 jaar, dan loopt dit bedrag in het voorbeeld van Schouten op tot in totaal ruim 9.261 euro, voor een dekking van maar 7.000 euro. Het goede nieuws is dat de verzekerde dan nog in leven is. Zou verzekerde gedurende de looptijd van de gekozen premieperiode zijn overleden dan zien deze uitkomsten er heel anders uit.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.