Uitvaartadvies opnieuw goedkoper

0

In 2019 dook de prijs die adviseurs gemiddeld vragen voor een uitvaartadvies voor het eerst onder de 100 euro. Vorig jaar is dit bedrag met ruim 5% verder gedaald van 99,53 euro naar 94,29 euro. Ruim een derde van de intermediairs brengt eenmalig 75 euro in rekening voor een uitvaartadvies.

Dit blijkt uit de jaarlijkse analyse van uitvaartverzekeraar Monuta, die de tarieven over 2020 van 1.099 intermediairs vergeleek, die hun advieskosten laten afdrukken op de offerte of aanvraag. Daaruit komt naar voren dat dat een vaste fee opnieuw favoriet is. Vorig jaar bracht opnieuw 75% van de intermediairs een eenmalig vaste fee in rekening. Deze wijze van beloning lijkt zich daarmee te stabiliseren. In 2014 was dat 64%.

Serviceabonnement

Er was in die tijd (2014) vaker sprake van een (doorlopend) serviceabonnement. Op dit moment biedt 13% van de door Monuta geanalyseerde intermediairs een doorlopend serviceabonnement aan. Dit percentage is gelijk gebleven ten opzichte van 2019. Het gemiddelde maandbedrag voor dit abonnement is wel iets gestegen, van 3,25 euro in 2019 naar naar 3,77 euro vorig jaar. Daarnaast werkt een op de tien intermediairs met een combinatie van een vaste fee en een doorlopend serviceabonnement.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.